Ovi su me muffini iznenadili sa svojom jednostavnošću, brzinom pripreme i naravno okusom. S receptom se možete igrati i budite sigurni da će vam uvijek uspjeti.
Toliko su sočni, mekani i lagani da ih možete jesti gotovo svaki dan. Mališanima možete ih poslužiti kao desert ili medjuobrok.
Ako nekih od sastojaka nemate, primjerice kokosov šećer, možete se poslužiti i običnim bijelim, smeđim ili vanilinim, baš kao što možete po svome odabrati i vrstu brašna i mlijeka.
Ja sam ovog puta za svoje muffine odabrala meni omiljeni kokosov šećer koji slasticama daje jedan poseban okus. Izvor je brojnih minerala, vitamina C, vitamina B1, B2, B3, B6 i nekoliko aminokiselina. Sadrži dvostruko više željeza, četiri puta više magnezija i deset puta više cinka od smeđeg šećera, koji slovi kao prilično zdravo sladilo u usporedbi s bijelim šećerom.
Od brašna koristila sam 1/2 pirovog i 1/2 ječmenog brašna, a od mlijeka odabrala sam domaće bademovo mlijeko.
Potrebni sastojci su:
- 1/2 šalice šećera
- 1 šalica brašna
- 1 naranča (možete ju zamijeniti s limunom)
- prstohvat soli
- 2 žličice praška za pecivo
- 2 jaja
- 1 šalica mlijeka
- 1/4 šalice maslinovog ulja
*Šalica je obična, mala za kavu.
I jednu zdjelu pomiješajte brašno, šećer, sol. prašak za pecivo i naribane korice naranče.
U drugu zdjelu pijenjačom umutite jaja, mlijeko i ulje.
Mokre i suhe sastojke pomiješajte i ne bojte se ako vam ostane po koja grudica. Smjesa je dosta tekuća i to je u redu.
Tijesto rasporedite ravnomjerno u silikonske kalupe (količina tijesta je za 10 muffina).Pecite 25-30 minuta na 180℃ dok muffini ne narastu i ne dobiju zlatnu boju.
U maloj zdjelici iscijedite sok od naranče, dodajte dvije žličice šećera i zagrijavajte dok se šećer ne otopi u potpunosti. Svaki muffin izbodite vilicom i prelijte glazurom.
Dobar tek!